top of page

Fastelavnsbørnene samler ind til deres fest

I år løber børnene rundt onsdag den 7. februar. Fra kl. 9 og til langt ud på eftermiddagen drager optoget rundt på hele øen for at rasle penge ind til deres fastelavnsfest. Vil man støtte børnenes fastelavnsfest – men ikke er hjemme den 7. februar – kan man gøre det i Letkøb.

Tid og sted

07. feb. 2024 09.00

Omø, Husmandsstræde 4, 4230 Skælskør, Danmark

Yderligere information

I år falder fastelavn som optakt til uge 7, som også er ugen, hvor vinterferien begynder, og der bydes på en gammel tradition på Omø, nemlig Fastelavnsløbet.

Traditionen stammer fra den tid, hvor der var mange unge karle på gårdene. Karlene red udklædte rundt på heste i et optog med en klovn og en musikant og samlede penge ind til deres fest om aftenen.

I dag er det Omø Skoles elever, der løber fastelavnsløb. Alle deltager, hvad enten man går i 0. eller 6.klasse.

Og som traditionen byder, er alle børnene klædt ud: Generalen som øverstkommanderende, konge som næstkommanderende, prins, finans-   

minister (der bærer indsamlingskassen), nøglebærer (der bærer nøglen til skattekisten), dragoner, bagriddere og klovne.

I år løber børnene rundt onsdag den 7. februar. Fra kl. 9 og til langt ud på eftermiddagen drager optoget rundt på hele øen for at rasle penge ind til deres fastelavnsfest.

Lørdag den 10. februar kl. 14 indbydes der til fastelavnsfest i Omø Forsamlingshus med tøndeslagning, lege og konkurrencer, der er arrangeret af Generalen og Kongen sammen med deres forældre. Det er børnenes fest, arrangeret af børnene selv, og arrangørerne håber at se rigtig mange udklædte – både børn og voksne – og som det plejer, er det selvfølgelig gratis.

Del dette event

bottom of page