top of page

HAVNEN

Uanset om man ankommer til Omø med færgen eller kommer sejlende i egen båd, ankommer man til den gamle idylliske Kirkehavn. Kirkehavn består i dag af både en fiskerihavn, en lystbådehavn og en færgehavn. Kirkehavn udgør tillige den ene af øens to byer og har en intakt landsbystemning med velbevarede ældre huse.

DAGENS GANG

Lad dig opsluge af den maritime stemning eller brug en stille stund på at forestille dig det daglige liv på havnen. Her kan du opleve fiskerbåde, der tidligt om morgenen sejler ud efter dagens fangst og kommer hjem ved middagstid for at lande fangsten.

 

Dagens fangst vejes og sorteres inden den sendes med færgen hen under aften, for at blive hentet i Stigsnæs af en kølebil og kørt til auktion i Hvide Sande. Her kan du også se øboere slå sig ned på bænken ved færgen for at følge med i, hvem og hvad der kommer til øen, og hvem og hvad der forlader øen!

219129602_4125387260842112_3993333861300018984_n.jpg
216504043_10223637952404057_181065553017052857_n.jpg

FISKERNES HUS

Modsat færgelejet finder du Fiskernes hus - en gammel "skipperknejpe" med redningskranse og lanterner. hvor øens fiskere og besøgende udveksler røverhistorier om de begivenheder, som i forne tider udspilledes og fortsat udspilles over en enkelt øl eller to.

På havnekajen udenfor Fiskernes Hus lander fiskernes dagens fisk og måske kan du være heldig at købe en friskfanget fisk.

LYSTBÅDHAVN

Omø Lystbådehavn er en familievenlig lystbådehavn beliggende i naturskønne omgivelser.

 

Lystbådehavnen har 100 gæstepladser, og hvert år besøger ca. 4.500 sejlere Omø.

Havnen blev i 2016 renoveret og fik blandt andet nye broer, pausepladser og trappenedgang til havet, så det er muligt at få et dejligt hav bad.

 

På land er der lavet nye toiletter og badefaciliteter og der er indrettet en ny lækker sejlerstue på havnearealet.

Havnefoged Jesper Hansen

Tlf.: 2441 2948

Find priser og nærmere information her.

En sommeraften i godt belagt lystbådehavn.jpg
telt1.jpg

CAMPINGPLADS

I forbindelse med Omø Havn finder du Omø Campingplads. Campingpladsen er en lille plads, som ligger centralt med god mulighed for at følge livet på havnen.

 

Her er det muligt at campere med campingvogn, autocamper eller telt.

Pladsen deler faciliteter med lystbådehavnen.

Det er ikke muligt at forhåndsbooke plads, men du kan kontakte havnefogeden for at høre om belægning inden ankomst.

Havnefoged, Jesper Hansen

Tlf.: 2441 2948

Find priser og nærmere information her.

BØRNEVENLIG

I forbindelse med renovering af lystbådehavnen er der etableret en lækker legeplads med en stor sandkasse, fine klatreting, en kæmpestor rebgynge, hvor hele familien kan gynge på samtidig, beachvolly-bane og meget mere.

Omø Lystbådehavn ligger desuden kun et stenkast fra børnevenlig badestrand, og i forbindelse med lystbådehavnen er der mulighed for at campere.

Ny legeplads på Omø Havn.jpg
bottom of page